Ο νεκρός αρπάζει το ζωντανό - Troyat, Henri, 1911-2007 (Κλασική λογοτεχνία, 1980)
Μέσα απ' τις σελίδες του έξοχου αυτού μυθιστορήματος, ο Τρουαγιά γνωρίζει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ο ήρωας παλεύει μέσα από τα αντικρουόμενα συναισθήματά του να εξισορροπήσει την ανάγκη του για τη δόξα και τη δημοσιότητα με μια βαθύτερη ηθική, που του κεντρίζει το εσώτερο εγώ του.