Ηθική απόσταση : ένα κεφάλαιο ηθικής φιλοσοφίας - Glover, Jonathan (Φιλοσοφία, 2009)
Το κείμενο αποτελεί το καταληκτικό 20ό κεφάλαιο του βιβλίου του J. Glover, "Causing Death and Saving Lives: The Moral Problems of Abortion, Infanticide, Suicide, Euthanasia, Capital Punishment, War and Other Life-or-death Choices" Penguin Books 1990