Η εγκυκλοπαίδεια των ζώων : 18 βιβλία εξερεύνησης και γνώσης για τη ζωή στον πλανήτη μας. - Motta, Daphne (Σκάι βιβλίο, 2008)
Πιστεύω ότι θα είναι για όλους ενδιαφέρον -και συνάμα διδακτικό- να ακούσουμε με προσοχή όλα όσα θα μας διηγηθεί ο κόσμος των ερπετών, από τα μυστηριώδη φίδια της θάλασσας μέχρι τον τεράστιο βάρανο του Κομόντο κι από τις ιγουάνες των Γκαλαπάγκος μέχρι τον πρωτόγονο σφηνόδοντα. Γιατί τα ερπετά έχουν εγγεγραμμένη στη μορφολογία τους και τη συμπεριφορά τους την ιστορία μιας σημαντικής κατάκτησης, μιας συναρπαστικής περιπέτειας: της πλήρους ανεξαρτητοποίησης των σπονδυλωτών από το υδάτινο περιβάλλον.