Η εγκυκλοπαίδεια των ζώων : 18 βιβλία εξερεύνησης και γνώσης για τη ζωή στον πλανήτη μας. - Podesta, Mikela (Σκάι βιβλίο, 2008)
Η τίγρη μοιάζει με όλα τα αιλουροειδή, το προσέξατε; Εκτός, φυσικά, από το λιοντάρι, που διαφέρει κυρίως λόγω της χαίτης του και της κοινωνικότητάς του. Τα άλλα, αντιθέτως, από την πασίγνωστη τίγρη μέχρι τη σχεδόν άγνωστη πλατυκέφαλη αγριόγατα, έχουν όλα την ίδια διάπλαση, το ίδιο μοναδικό προφίλ. Δεν έχουν όμως μόνο αυτό, γιατί τα αιλουροειδή έχουν αναπτύξει έναν τρόπο ζωής που τα θέτει σε κοινό παρονομαστή. Με αφετηρία αυτές τις σκέψεις, μου γεννήθηκε η παράξενη ιδέα να σας προκαλέσω να παίξουμε ένα παιχνίδι και να σας βοηθήσω να κατανοήσετε τα βασικά χαρακτηριστικά της ζωής των αιλουροειδών.