Μου αφήνεις πενήντα δραχμές για τσιγάρα : ασκήσεις συγγραφής πάνω σ' ένα διήγημα του Θανάση Βαλτινού, που τις συνοδεύουν βοηθητικά κείμενα με παραδείγματα, εικόνες και λυσάρια - Σουλιώτης, Μίμης, 1949-2012 (Η δημιουργική γραφή άνευ διδασκάλου, 2009)
[...] Το ανά χείρας βιβλιαράκι απογράφει και συνοψίζει την εμπειρία από τις σεμιναριακές, προπτυχιακές και μεταπτυχιακές ασκήσεις δημιουργικής γραφής πάνω στο διήγημα του Βαλτινού (στις Πρέσπες, στην Καστοριά, στη Θεσσαλονίκη, στα Μουδανιά, στη Δράμα, στα Γιαννιτσά, στην Αλόννησο, κ.α.) έτσι ώστε όποιος είχε λάβει μέρος να τα βρει εδώ όσα είπαμε συγκεντρωμένα· ή, εκείνος που θα πρωτοενδιαφερθεί, να μπορεί να επαναλάβει την διαδρομή, πάνω-κάτω, από μόνος του: χωρίς τους συνασκούμενους και "άνευ διδασκάλου". Τελειώνοντας σεμνύομαι να συναριθμώ τον εαυτό μου στους φίλους του Θανάση Βαλτινού· φρονώ πως είναι μείζων πεζογράφος, ισάξιος με τον Γεώργιο Βιζυηνό. [...]