Αποκριά Κοζάνης, τραγούδια των φανών : ιβγάτι αγόρια μ΄ στου χουρό - Λάκκας, Θεόδωρος (Μοχλός, 2010)
Ο Θόδωρος Λάκκας γεννήθηκε το 1948 στην Κοζάνη, όπου και κατοικεί. Εκτός από την Αποκριά το άλλο μεγάλο του μεράκι είναι η ορειβασία. Είναι μέλος του ορειβατικού συλλόγου Σ.Ε.Ο. Κοζάνης από το 1978 μέχρι σήμερα και διατέλεσε πρόεδρος του για δώδεκα χρόνια. Η αγάπη του για τον τόπο και τις παραδόσεις του, τον έφεραν από πολύ νωρίς στην Αποκριάτικη σκηνή της πόλης. Από μικρός πήγαινε στο Φανό της γειτονιάς του, όπου άκουγε και μάθαινε τα τραγούδια από γονείς, συγγενείς και γείτονες. Σα μαθητής Γυμνασίου παρακολουθούσε τους κορυφαίους τραγουδιστές των Φανών, κυρίως στο Κιραμαριό, στη γειτονιά της μητέρας του, και στα Μπουντανάθκα. Τα επόμενα χρόνια συνέχισε να μαθαίνει καινούργια τραγούδια και να τα λέει με την παρέα του κατά τη διάρκεια της Αποκριάς. Εξακολουθεί να τραγουδάει μέχρι σήμερα και να συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα του Φανού της γειτονιάς του, του Λάκκου τ' Μαγγαν, του οποίου είναι και ένα από τα ιδρυτικά μέλη, καθώς και στο Φανό Νεολαίας. Έχει επίσης τραγουδήσει στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, στο Φανό του οικισμού Φιλοθέης του Δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, στην Πλατεία Ασωμάτων στην Αθήνα με τη Δόμνα Σαμίου, στον κύκλο εκδηλώσεων "Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην εκπομπή της Μπήλιως Τσουκαλά "Έχει Γούστο", καθώς και στους τοπικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.