Ο λαβύρινθος της αγάπης - Landero, Luis, 1948- (Ψυχογιός, 2002)
ΜΑΓΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ Ο Ματίας Μόρο, άνθρωπος ώριμος και κατασταλαγμένος, αγαπά τη μοναξιά του, τη γειτονιά του, τη ρουτίνα του γραφείου. Είναι ευτυχισμένος γιατί έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη σοφία από το να μην απαιτείς από τη ζωή περισσότερα από εκείνα που η ίδια μπορεί να σου δώσει. Η φιλοσοφία του αυτή όμως, αλλά και ολόκληρη η ζωή του, θα αλλάξουν ξαφνικά όταν θα μπλεχτεί άθελά του σε μια ιστορία φόνου. Θα γνωρίσει την κόρη του δράστη, τη δεκαπεντάχρονη Μαρτίνα, και θα την ερωτευτεί. Βάζει σε εφαρμογή μια τρελή ιδέα του. Για ένα χρόνο, θα βρεθεί ανάμεσα σε ανθρώπους ετερόκλητους, αταίριαστους μεταξύ τους: από πρώην κοσμοπολίτες και ξεπεσμένες ντίβες του σινεμά μέχρι τη Μαρτίνα και τους συναδέλφους του στο γραφείο. Ο Ματίας θα περάσει από την παράφορη ελπίδα στην πιο σπαραχτική απελπισία. Στο τέλος του βιβλίου, απείρως σοφότερος, αναρωτιέται: τι ήταν, άραγε, αυτός ο χρόνος; Μήπως μια ατέλειωτη νύχτα αϋπνίας και φαντασμάτων;