Κωνσταντινούπολη, Πόλη των πόθων : μυθιστόρημα - Golna, Cornelia (Ξένη λογοτεχνία, 2006)
Κωνσταντινούπολη, 1908: Η Βασιλεύουσα, κάτω από την ήρεμη επιφάνεια της, δονείται μυστικά από έναν απροσδιόριστο αναβρασμό. Υπόδουλοι λαοί και εθνότητες διψούν για ελευθερία, όπως και οι Τούρκοι άλλωστε, όμως δίχως οι πόθοι τους να ταυτίζονται κατ' ανάγκην. Ταυτόχρονα, στην Ανατολία, οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν να φέρνουν στο φως μια πόλη των Χετταίων, ξεσκεπάζοντας ένα παρελθόν που αποτελεί προειδοποίηση για το παρόν και το μέλλον της αυτοκρατορίας. Μες σ' αυτή τη δίνη των γεγονότων, η νεαρή και όμορφη Θεοδώρα Βλάχου προσπαθεί να ξεφύγει από την αυστηρή επιτήρηση της οικογένειας της και δοκιμάζει να κατακτήσει την προσωπική της ελευθερία. Τότε μπαίνουν στη ζωή της αιφνίδια η εξόριστη Ρωσίδα πριγκίπισσα Ναταλία και ο αδελφός της Βλαντ, η παρουσία των οποίων ωθεί τη Θεοδώρα σε πρωτόγνωρες εμπειρίες. Καθώς ξεσπά η επανάσταση των Νεότουρκων, στην αρχή αιφνιδιάζονται όλοι ευχάριστα, κι έτσι απροετοίμαστοι γίνονται εύκολα ενθουσιώδεις οπαδοί της. Θα δικαιωθούν όμως οι προσωπικές προσδοκίες της Θεοδώρας και των φίλων της; θα λάβουν τελικά τα όνειρα εκδίκηση; Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα, που αναδίνει ζωντανό και πλούσιο το άρωμα μιας άλλης Πόλης, με τον ελληνισμό της ακμαίο, αυτής που σήμερα δυστυχώς μόνον ονειρικά μπορούμε να φανταστούμε.