Γρήγορος σαν τον πόθο - Esquivel, Laura, 1950- (Ωκεανίδα, 2002)
Ένα απαράμιλλης ευαισθησίας ερωτικό μυθιστόρημα γραμμένο από τη συγγραφέα του διεθνούς μπεστ σέλερ "Σαν νερό για ζεστή σοκολάτα". Η Λάουρα Εσκιβέλ ξαναγυρίζει στα προσφιλή της θέματα - δύναμη του έρωτα, αλήθειες της ανθρώπινης καρδιάς. Ένας τηλεγραφητής, ο Χούμπιλο, γεννήθηκε με την ικανότητα "ν' ακούει" τα πραγματικά αισθήματα των ανθρώπων και ν' ανταποκρίνεται στις ανομολόγητες επιθυμίες τους. Η ζωή του αλλάζει ολότελα τη μέρα που ερωτεύεται τη Λούτσα, μια όμορφη κοπέλα από πλούσια οικογένεια. Ο γάμος τους, όλο έρωτα και πάθος, κλονίζεται από ένα τρομερό γεγονός, που τους χωρίζει αφήνοντάς τους βαθιά πικραμένους. Και μόνο ύστερα από χρόνια, ενώ ο Χούμπιλο είναι ετοιμοθάνατος, κατάκοιτος κι ανίκανος να μιλήσει, η κόρη του η Λιούβια, που τον συντροφεύει τις τελευταίες του μέρες, καταφέρνει να ξεδιαλύνει το μυστήριο της αποξένωσης των γονιών της και να διώξει τα φαντάσματα του παρελθόντος. Και ο Χούμπιλο, που γνώρισε όσο κανείς τις δυσαρμονίες της ζωής κι έγινε ηχείο ικανό ν' αναμεταδίδει τις δονήσεις του σύμπαντος, θα πάρει ένα ακόμα, τελευταίο μάθημα: πως ο έρωτας δεν παύει ποτέ να ταξιδεύει γρήγορος σαν τον πόθο.