Εισαγωγή στην ψυχανάλυση - Freud, Sigmund, 1856-1939 (Ψυχολογία, 2006)
... Δεν γνωρίζω ποιες είναι οι γνώσεις του καθενός σας για την Ψυχανάλυση, απ' ό,τι έχει τύχει να διαβάσει ή ν' ακούσει. Έχοντας όμως υπόψη τον τίτλο του βιβλίου μου, νιώθω ότι είμαι υποχρεωμένος να σας διδάξω το θέμα σαν να μην ξέρατε τίποτα και να χρειαζόσαστε διδασκαλία, ακόμη και στα πρώτα του στοιχεία.