Εκδοχές αποκάλυψης - Ντιός, Κώστας, 1959- ([χ.ό.], 2009)
Πρόκειται για μια σειρά έργων -τα περισσότερα λάδια μεγάλων διαστάσεων- που αναφέρονται στην «Αποκάλυψη» του Ιωάννη, θέμα που διαχρονικά απασχόλησε την εικονογραφία και τη ζωγραφική από τις μικρογραφίες των δυτικών χειρογράφων του 9ου αιώνα, τα έργα των ζωγράφων του 15ου και 16ου αιώνα (όπως του Ντύρερ, του Μιχαήλ Αγγέλου, του Ιερώνυμου Μπος και άλλων), ως τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών. Στο κλίμα αυτό κινείται και το έργο του Ντιού. Η επίκουρη καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης Ζωή Γοδόση σημειώνει: «Ο Κώστας Ντιός επιλέγει ορισμένα βασικά επεισόδια, ακολουθεί το κύριο νήμα της αφήγησης, χωρίς να δεσμεύεται από τη σειρά διαδοχής τους στο κείμενο. Μεταφέρει με τον τρόπο αυτό, το αποκαλυπτικό κλίμα χωρίς να έχει την πρόθεση να εικονογραφήσει, υποτάσσεται όμως στο ρυθμό που επιβάλλει το κείμενο. Όπως παρατηρεί ο Έκο «η Αποκάλυψη... επειδή είναι οραματική και προφητική, είναι διαποτισμένη από την αίσθηση της Ιστορίας. Τη διατρέχει ολόκληρη η έννοια του χρόνου». Ο Ντιός αποδίδει την αινιγματικότητα και το εσχατολογικό κλίμα του κειμένου χωρίς να επιμένει στο θεολογικό χαρακτήρα του».