Συσκευασία προϊόντων : κατά τη μεταφορά και την αποθήκευσή τους : διαχείριση κινδύνων, έλεγχοι συσκευασιών, σχεδιασμός και χρήση προστατευτικών υλικών - Καναβούρας, Αντώνης (Παπζήσης, 2009)
Η συσκευασία διευκολύνει τη ροή των προϊόντων κατά την παραγωγή και διανομή τους ενώ επηρεάζει την παραγωγικότητα των συστημάτων διανομής και το κόστος κάθε ενέργειας της εφοδιαστικής αλυσίδας. Η έκθεση ενός συσκευασμένου προϊόντος στο δυναμικό περιβάλλον της αποθήκευσης και της διακίνησης, μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτες ζημιές στη φυσική του κατάσταση, ακόμα και την πλήρη καταστροφή του. Οι επιπτώσεις της κάθετης πίεσης κατά την αποθήκευση σε στατικό ή μη περιβάλλον, τα shock που δέχεται το προϊόν κατά την πτώση ή τις συν-κρούσεις στη διάρκεια της μετακίνησής του, οι δονήσεις των μεταφορικών μέσων κατά τη μεταφορά, η αλλαγή του υψομέτρου, ο στατικός ηλεκτρισμός που μπορεί να παραχθεί και να μεταφερθεί στο προϊόν, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του περιβάλλοντος καθώς και οι μεταβολές της θερμοκρασίας πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την έκθεση του προϊόντος στο περιβάλλον διακίνησης. Ο στόχος των ενεργειών που απευθύνονται στην τελική συσκευασία κατά τη μεταφορά είναι να παράσχει μια συσκευασία με τον κατάλληλο σχεδιασμό του περιέκτη και της προστατευτικής συσκευασίας, ώστε το περιεχόμενο προϊόν να φθάσει άθικτο στον προορισμό του.