Το σπίτι της ευθυμίας : μυθιστόρημα - Wharton, Edith, 1862-1937 (Εικοστός αιώνας, 1998)
H ζωή είναι σκληρή, αν έχεις μάθει μόνο να παίρνεις απ' αυτήν χωρίς να δίνεις. Έτσι η άτυχη Λίλυ Mπαρτ, στα είκοσι εννιά της χρόνια, ξεκινάει, με μοναδικό εφόδιο την ομορφιά της και το πενιχρό επίδομα της θείας της, να κατακτήσει τον κόσμο της πολυτέλειας και του πλούτου. Περιστοιχισμένη από θαυμαστές και από επίδοξους μνηστήρες, προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες που της παρουσιάζονται. Στην ταραγμένη της πορεία, το όπλο της ομορφιάς της θα στραφεί κάποια στιγμή εναντίον της και τα φώτα της δημοσιότητας θα σβήσουν, αφήνοντάς τη στο σκοτάδι...