Η μέθοδος Project στη θεωρία και στην πράξη - Ταρατόρη-Τσαλκατίδου, Ελένη (Καινοτομίες στην εκπαίδευση, 2003)
Η σειρά «Καινοτομίες στην Εκπαίδευση» αποβλέπει να συμβάλει στη σθεναρή περιχάραξη του εκπαιδευτικού έργου και της διδακτικής πράξης των υποψηφίων και των υπηρετούντων διδασκόντων με δημοσιεύσεις σχετικών με την πραγμάτωση καινοτόμων θεμάτων. Η σειρά απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τα εκπαιδευτικά δρώμενα. Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται μια επίκαιρη μέθοδος διδασκαλίας, η μέθοδος project, που στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία υπάρχουν ισχνές αναφορές. Στο πρώτο μέρος, γίνεται θεωρητική προσέγγιση της μεθόδου, κάνοντας λόγο για τη θεμελίωση, την τεχνική, τα διάφορα μοντέλα και τις προοπτικές εφαρμογής της. Στο δεύτερο μέρος, δίνονται παραδείγματα εφαρμογής της μεθόδου project από γνωστικά αντικείμενα του Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για εργασία που μπορεί να συμβάλλει στη διδακτική βελτίωση των εκπαιδευτικών.