Μαγειρέματα 1 : η Ελλάδα στο πιάτο : 10 τρόποι που αξίζει να γνωρίσεις 43 συνταγές που θέλεις να δοκιμάσεις /

Ένας μοναδικός συνδυασμός πατριδογνωσίας και γευσιγνωσίας που ακολουθεί τα αχνάρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής. Η Μυρσίνη Λαμπράκη γυρίζει την Ελλάδα και στον 1ο από τους 2 συνολικά τόμους προτείνει 10 τόπους που αξίζει να γνωρίσουμε και 43 συνταγές που πρέπει να δοκιμάσουμε. Στο πρώτο μέρ...

詳細記述

保存先:
書誌詳細
第一著者: Λαμπράκη, Μυρσίνη, 1965 (著者)
団体著者: Σκάι
フォーマット: 図書
言語:Greek
出版事項: Αθήνα : Σκάι, 2009
シリーズ:Σκάι βιβλίο
主題:
LEADER 03416namaa2200277 4500
001 main_25638
003 GR-kkKDBK
005 20191018150239.0
006 a|||||r|||||||||||
008 100122s2009uuuugr#a|||gr|||| 001|0 gre d
999 |c 26667  |d 26667 
020 |a 978-960-6845-42-0 
040 |a GR-kkKDBK  |b gre  |d GR-kkKDBK  |e AACR2 
082 0 |a 641 
100 1 |4 aut  |a Λαμπράκη, Μυρσίνη,  |d 1965  |9 5889 
245 1 0 |a Μαγειρέματα 1 :  |b η Ελλάδα στο πιάτο : 10 τρόποι που αξίζει να γνωρίσεις 43 συνταγές που θέλεις να δοκιμάσεις /  |c Μυρσίνη Λαμπράκη 
260 |a Αθήνα :  |b Σκάι,  |c 2009 
300 |a 1902 σ. :  |b έγχρ. εικ. ;  |c 24 εκ. 
490 0 |a Σκάι βιβλίο 
520 |a Ένας μοναδικός συνδυασμός πατριδογνωσίας και γευσιγνωσίας που ακολουθεί τα αχνάρια της δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής. Η Μυρσίνη Λαμπράκη γυρίζει την Ελλάδα και στον 1ο από τους 2 συνολικά τόμους προτείνει 10 τόπους που αξίζει να γνωρίσουμε και 43 συνταγές που πρέπει να δοκιμάσουμε. Στο πρώτο μέρος καθενός από τα 10 κεφάλαια η Μυρσίνη Λαμπράκη μας εισάγει στον κάθε τόπο και τα καλά κρυμμένα μυστικά του: Άνθρωποι, συνήθειες, γεύσεις, προϊόντα, παραδόσεις επαγγέλματα τέχνες υλικά που χάνονται, αλλά και κάθε δημιουργική προσπάθεια που σχετίζεται με το πιοτό, το φαγητό και τις αισθήσεις αλλά και την περιπέτεια της απόδρασης. Μαζί, προτάσεις για διαμονή, αξιοθέατα και πάνω απ' όλα προτάσεις γεύσης! Στο δεύτερο μέρος, οι καλύτερες, νοστιμότερες απλούστερες, μοναδικές, άγνωστες πρωτότυπες και σίγουρα λιγωτικές συνταγές από τον κάθε τόπο: Γεμιστές πιπεριές από το Αμύνταιο, Βλάχικα κεφτεδάκια από τα Γρεβενά, Καλαμπακιώτικο Ταβάς, Γαλατόπιτα από τον Κίσσαβο, Καγιανάς από το Λεβίδι, Κουραμπιέδες από το Μαρκόπουλο, Αγριογούρουνο από το Μπουραζάνι, Μασουρόπιτα από τα Τρίκαλα, Τηγανιά με πράσο από το Τύρναβο. Όλη η Ελλάδα μια βόλτα και ένα μεγάλο στρωμένο τραπέζι! 
650 4 |a Ζαχαροπλαστική  |9 67807 
650 4 |a Μαγειρική, Ελληνική  |9 66023 
700 1 |a Λαμπράκη, Μυρσίνη,  |d 1965  |t Μαγειρέματα 1 : η Ελλάδα στο πιάτο  |9 95342 
710 2 |a Σκάι  |9 27647 
942 |c BK 
952 |0 0  |1 0  |2 ddc  |4 0  |6 641_000000000000000_ΛΑΜ  |7 0  |9 38065  |a KDBK  |b KDBK  |c LCR  |d 2010-01-22  |e Δωρεά Όλγα Πασαλίδου  |i 02112010  |l 14  |o 641 ΛΑΜ  |p 02112010  |r 2022-04-12  |s 2022-04-05  |w 2019-04-28  |y BK