Νεκρή φύση - Millaeva, Lioudmila (Ελευθερουδάκης, 2008)
Ίσως θα πρέπει κανείς να αντιμετωπίσει με σκεπτικισμό την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι η νεκρή φύση υπάρχει στην τέχνη από αμνημονεύτων χρόνων. Γνωρίζουμε ένα μεγάλο αριθμό "νεκρών φύσεων" από την τέχνη της αρχαιότητας, δεν μπορούν, ωστόσο, να αποτελέσουν μοναδικό κριτήριο για το σημερινό ορισμό της νεκρής φύσης στην ιστορία της τέχνης.