Οι θεμελιωτές της εκπαίδευσης ενηλίκων - Jarvis, Peter, 1937-; Κόκκος, Αλέξης; Θεοδωρακάκου, Αφροδίτη (Εκπαίδευση ενηλίκων, 2007)
Το βιβλίο "Οι θεμελιωτές της εκπαίδευσης ενηλίκων" αποτελεί πολύτιμο εργαλείο μελέτης και μια ακόμα σημαντική προσφορά του Peter Jarvis, που το επιμελήθηκε. Παρουσιάζει τη ζωή και το έργο δεκαεπτά προσωπικοτήτων που συγκαταλέγονται ανάμεσα σε εκείνους που συνέβαλαν καταλυτικά στη θεμελίωση του πεδίου της εκπαίδευσης ενηλίκων τόσο από θεωρητική όσο και από πρακτική άποψη. Οι περισσότεροι ανάμεσα σε αυτούς ανέπτυξαν προβληματικές που θεωρούνται επίκαιρες μέχρι σήμερα και αποτελούν πηγή αναφοράς και έμπνευσης (Dewey, Freire, Argyris, Knowles, Schoen, Gelpi, Cross, Horton, Lindeman, Houle κ.ά). Το βιβλίο προσφέρει πλήθος εναυσμάτων, ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να διακρίνει και να κατανοήσει τις κοινωνικές συνθήκες, τα ιδεολογικά ρεύματα, τις επιστημονικές προσεγγίσεις, τους αγώνες, τις διαμάχες και τα επιτεύγματα που χαρακτήρισαν την εκπαίδευση ενηλίκων από τότε που εδραιώθηκε ως θεσμός μέχρι σήμερα.