Κρυφοί έρωτες : μυθιστόρημα - Πετρουλάκης, Άγγελος, 1952- (Σύγχρονοι Ορίζοντες, 2004)
Εκείνος αγαπούσε τα χρώματα, τον έρωτα, τη ζωή, τόσο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως θεραπευτής μοναχικών γυναικών. Εκείνες ζητούσαν τον έρωτα, σε κάθε μορφή και έκφρασή του, αδιαφορώντας ουσιαστικά για τις συνέπειες. Μέχρι που όλα γίνονται γνωστά. Ερωτικά σκάνδαλα και προκλητικές ιστορίες αναστατώνουν μια κλειστή κοινωνία, που αντιδρά με υπερβολή και μικρότητα. Όλα έγιναν σε κάποια γκρίζα και υγρή πολιτεία, που οι μέρες της κυλούσαν πανομοιότυπα, όχι όμως και οι νύχτες της... Κρυφοί έρωτες και πάθη ανομολόγητα, κάτω από τη σεμνότυφη επιφάνεια μιας επαρχιακής μεγαλούπολης.