Κατάθλιψη : τι την προκαλεί και πώς να την ξεπεράσετε - Hauck, Paul A., 1924-1996 (Απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα, 2003)
Aυτό το βιβλίο απευθύνεται σε όλους εκείνους που παθαίνουν κατάθλιψη, αλλά και σε όσους αναγκάζονται να ζουν ή να δουλεύουν με ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη, και περιγράφει πρακτικούς τρόπους για να ξεπεράσουν ή να μετριάσουν τις κρίσεις μελαγχολίας. O ψυχίατρος δρ Xοκ έχει επισημάνει τις τρεις κύριες αιτίες της κατάθλιψης που οφείλεται σε ψυχολογικά προβλήματα - όταν κατηγορείτε τον εαυτό σας και αποδοκιμάζετε τη συμπεριφορά σας, όταν νιώθετε οίκτο για τον εαυτό σας, όταν νιώθετε οίκτο για τους άλλους. Σας δείχνει πώς να ξεπεράσετε την κατάθλιψη, μαθαίνοντας να αποδέχεστε τον εαυτό σας και τους άλλους και εικονογραφεί τα επιχειρήματά του με περιπτώσεις ασθενών του.