Πλέκω με τις βελόνες : αναλυτικός οδηγός εκμάθησης όλων των βασικών τεχνικών του πλεξίματος. - Ντάβου, Μαρία Γ. (Ψύχαλος, 2006)
Αν θέλετε να μάθετε να πλέκετε ή αν ήδη γνωρίζετε τα βασικά βήματα του πλεξίματος, αλλά ψάχνετε για κάτι παραπάνω, τότε σίγουρα αυτό το βιβλίο θα γίνει ο πολύτιμος οδηγός σας. Όλες οι βασικές τεχνικές για πλέξιμο με βελόνες, αλλά και συμβουλές για επίλυση προβλημάτων ή για εξειδικευμένες τεχνικές που απευθύνονται σε όλους όσοι ασχολούνται με το πλέξιμο, από τους πλέον αρχάριους έως τους πιο έμπειρους. Τα κεφάλαια του βιβλίου είναι γραμμένα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να σας καθοδηγούν βήμα-βήμα, με πληθώρα αναλυτικών σκίτσων και εικόνων, σχετικά με όλα τα θέματα που καλύπτονται. - Μάθετε τις βασικές αρχές πλεξίματος - το "ρίξιμο" των πόντων, τους βασικούς πόντους, τα διάφορα στριφώματα και τελειώματα, την προσθήκη, το κλείσιμο και το ράψιμο των πόντων. - Πλέξτε χρησιμοποιώντας πατρόν, ανακαλύψτε την αναγκαιότητα του δείγματος και υπολογίστε τους πόντους και τις σειρές σύμφωνα με το δείγμα. - Διαβάστε πώς γίνεται το μοντάρισμα των πλεκτών και το πλέξιμο της φάσας, αλλά και εξειδικευμένες τεχνικές, όπως θηλιές, κόμποι, κορδόνια, κέντημα και πλέξιμο με χάντρες. - Λύστε τα προβλήματα που μπορεί να σας τύχουν, όπως το μάκρυμα ή το κόντυμα του πλεκτού, το μαντάρισμα των ξηλωμένων πόντων και η περιποίηση και το πλύσιμο των πλεκτών. - Διαλέξτε μέσα από την αναλυτική, εικονογραφημένη παρουσίαση των βασικών και των πολύπλοκων πλέξεων και ξεκινήστε το πλέξιμο.