Εσωτερική εξορία - De Salabert, Miguel (Θεμέλιο, 1986)
Το μυθιστόρημα Η εσωτερική εξορία, γραμμένο στην περίοδο της φρανκικής δικτατορίας, συνεχίζει τις καλύτερς παραδόσεις της ισπανικής λογοτεχνίας. Με την πρωτότυπη γλώσσα του και την άγρια αλήθεια του, αποτελεί αναμφισβήτητα την πιο συγκλονιστική μαρτυρία για τις μαύρες μέρες του φασισμού στην Ισπανία.