Αναγνωστικά δικαιώματα - Πανταλέων, Λίνα (Κριτική και δοκίμιο, 2009)
Στις τριάντα βιβλιοκρισίες του τόμου, δημοσιευμένες στο περιοδικό "Νέα Εστία" την τελευταία τριετία (Μάρτιος 2006 - Σεπτέμβριος 2009) γίνεται λόγος για βιβλία των Σωτήρη Δημητρίου, Δημήτρη Νόλλα, Μαρίας Μήτσορα, Νίκου Χουλιαρά, Φαίδωνος Ταμβακάκη, Κώστα Βούλγαρη, Κλαίρης Μιτσοτάκη, Γιώργου Μπράμου, Μένη Κουμανταρέα, Ιωάννας Καρυστιάνη, Σώτης Τριανταφύλλου, Σάκη Σερέφα, 'Αντζελας Δημητρακάκη, Αύγουστου Κορτώ, Δημήτρη Γκιώνη, Β. Χ. Κωνσταντίνου,Τάκη Σπετσιώτη, Δημήτρη Τζιόβα, Παύλου Μάτεσι, Κωστή Γκιμοσούλη, Μιχάλη Μακρόπουλου, Δημοσθένη Κούρτοβικ, Κωνσταντίνου Τζαμιώτη, Μιχάλη Φακίνου, Ηλία Μαγκλίνη, Γιώργου Σκαμπαρδώνη, Μαρίας Ευσταθιάδη, Νίκης Τρουλλινού και Μάρως Δούκα. Η "Νέα Εστία" έδωσε τη δυνατότητα στην κριτικό να γράψει μεγάλα σε έκταση κείμενα, ώστε να αντιμετωπίζει κάθε φορά το κρινόμενο βιβλίο σαν αφορμή και αφετηριακό σημείο για την προσπέλαση του προγενέστερου έργου των συγγραφέων. Η συγκατάθεση του διευθυντή της "Νέας Εστίας" Σταύρου Ζουμπουλάκη να δημοσιεύει εκτενείς βιβλιοκριτικές, μου πρόσφερε μια πρόσθετη, αδιόρατη αρχικά, ευχαρίστηση, την ευχαρίστηση να ξεχνώ τον αναπόδραστα εφήμερο χαρακτήρα των κριτικών κειμένων και να αποκτώ την ψευδαίσθηση ότι περιδιαβάζοντας, ακόμα και με διάθεση επικριτική, τους σταθμούς μιας συγγραφικής πορείας, το γραπτό μου σφετερίζεται, τρόπον τινά, την διάρκειά της η οποία φυσικά σε καμία περίπτωση δεν του ανήκει. Αυτήν ακριβώς την ψευδαίσθηση συντηρεί ο παρών τόμος, δίνοντας σε εκείνο που, αντίθετα με ό,τι παριστάνει, δεν είναι συνήθως τίποτα περισσότερο από φευγαλέα εντύπωση, μια πλασματική αντοχή.