Στοιχεία αριθμητικής και θεωρίας αριθμών για το δάσκαλο - Λεμονίδης, Χαράλαμπος Ε. (Βιβλία για τους εκπαιδευτικούς : Διδακτική πράξη και θεωρία, 2009)
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται από τη μαθηματική πλευρά έννοιες της Αριθμητικής και της Θεωρίας των Αριθμών. Σκοπός του είναι να βοηθήσει το μελλοντικό ή τον εν ενεργεία εκπαιδευτικό να κατανοεί και να αναλύει με μαθηματικό τρόπο θέματα τα οποία συναντά στη διδασκαλία του.