Η τρομοκρατία - Παπαδάτος, Πέτρος Α., 1924- (Ηριδανός, 2009)
Μέσα σε αυτό το βιβλίο η Τρομοκρατία αναλύεται όσο γίνεται ευρύτερα ως έννοια, δίχως να παραλείπονται τα κύρια συστατικά γνωρίσματα αυτού του φαινομένου,για το οποίο στο χώρο της επιστήμης αλλά καί του δικαίου δεν έχει διαμορφωθεί ένας ορισμός γενικά αποδεκτός.Αναφέρονται πάμπολλα τρομοκρατρικά γεγονότα που καλύπτουν την απαρχή της γέννησης της τρομοκρατίας,ως φαινομένου μέχρι σήμερα.Καλύπτουν δε τόσο τη διεθνή όσο και την ελληνική πλευρά των γεγονότων που την αφορούν.