Κινητό τηλέφωνο & υγεία : πιθανοί κίνδυνοι και τρόποι προστασίας - Λιολιούσης, Κωσταντίνος Θ. (Δίαυλος, 2009)
Παράλληλα με την αλματώδη ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας, έχει ενταθεί και η ανησυχία των πολιτών για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων και των κεραιών βάσης της κινητής τηλεφωνίας στην υγεία. Η παγκόσμια επιστημονική έρευνα τα τελευταία χρόνια έχει αποδώσει πλέον ένα τεράστιο πλήθος πληροφοριών για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας αυτής. Με βάση τα νέα αυτά δεδομένα, το παρόν βιβλίο έχει στόχο να δώσει στους πολίτες το μέτρο των κινδύνων από την ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας, καθώς και συστάσεις για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων αυτών. Σε ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο του βιβλίου συμπεριλαμβάνονται και τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για τις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων των γραμμών μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο Κ. Θ. Λιολιούσης είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει τα μαθήματα "Μικροκύματα" και "Εφαρμοσμένος Ηλεκτρομαγνητισμός" στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης Ηλεκτρονικής και Ραδιοηλεκτρολογίας (Ρ/Η) του ως άνω τμήματος. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει εστιάσει την έρευνά του στις επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην ανθρώπινη υγεία. Είναι συγγραφέας των βιβλίων Μικροκύματα και Βιολογικές επιδράσεις της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας, ενώ έχει συντάξει και ένα μεγάλο πλήθος μελετών με θέμα την εκτίμηση του βαθμού επικινδυνότητας των πηγών εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (κεραιών, κινητών τηλεφώνων, γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος κ.λπ.).