Πώς ένα κόκκινο γιλέκο έκανε το γύρο του κόσμου - Korn, Wolfgang, 1958- (Κέδρος, 2009)
Μπορούμε άραγε να αλλάξουμε το τέλος της ιστορίας; Το κόκκινο γιλέκο είναι ο πρωταγωνιστής. Μέσα από την ιστορία του, μεταξύ άλλων, μαθαίνουμε: - Για τους μεγιστάνες του Ντουμπάι που πουλώντας πετρέλαιο (το οποίο αποτελεί και την πρώτη ύλη για την κατασκευή των ρούχων φλις) έχουν αποκτήσει τόσο χρήμα που έφτιαξαν χιονοδρομική πίστα στη μέση της ερήμου. - Για τους φτωχούς κατοίκους του Μπαγκλαντές που αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στη βιομηχανία της υφαντουργίας και της παραγωγής ενδυμάτων, αλλά ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή. - Για το συγγραφέα, που ζει στην Ευρώπη, αγοράζει το κόκκινο γιλέκο και το πετάει σ' έναν κάδο για παλιά ρούχα αφού το έχει φορέσει μόνο δυο χρόνια. - Για τον Σενεγάλο που φοράει το κόκκινο γιλέκο ενώ κινδυνεύει να θαλασσοπνιγεί μαζί με άλλους πρόσφυγες σε μια βαρκούλα στη μέση του Ατλαντικού.