Εξηγώντας στα παιδιά τη θεωρία της εξέλιξης : ο Δαρβίνος με απλά λόγια - Picq, Pascal G. (Μεταίχμιο, 2009)
Μέσα από ερωταπαντήσεις ο παλαιοανθρωπολόγος Πασκάλ Πικ εξηγεί με απλό και άμεσο τρόπο τη θεωρία της εξέλιξης, εξετάζοντάς τη μέσα σε όλη την ιστορική της πορεία, από τη θεωρία της μεταβολής του Λαμάρκ και τη φυσική και τη φυλετική επιλογή του Δαρβίνου μέχρι τη σύγχρονη εποχή, με τη συνθετική θεωρία της εξέλιξης των μέσων του 20ού αιώνα και τη θεωρία της εξέλιξης-ανάπτυξης των ημερών μας.