Όλη η γη μια μπάλα : ιστορίες ποδοσφαίρου απ' όλο τον κόσμο - Wolf, Klaus-Peter, 1954- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή Περιστέρια, 2009)
Ο Αλεξέι, ένα φτωχό παιδί από ένα χωριό της Ουκρανίας, κάνει τα πάντα για να παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Ντιναμό Κιέβου και την Μπάγερν Μονάχου. Ο Γιώργος από την Ελλάδα ανακαλύπτει το ταλέντο του κάτω από τα δοκάρια εκεί που νόμιζε ότι έκανε μόνο για διαιτητής. Ο Γιλντράι από την Τουρκία έχει πόδια ποδοσφαιριστή, αλλά πολλές φορές αυτό δεν είναι αρκετό για να γίνεις επαγγελματίας. Η Μόνα από την Τυνησία θυμώνει γιατί στην πατρίδα της τα κορίτσια δεν επιτρέπεται να παίζουν ποδόσφαιρο... Δεκαέξι ιστορίες ποδοσφαίρου από δεκαέξι χώρες του κόσμου, με ήρωες παιδιά που μπορεί να ζουν κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες, αλλά έχουν μια κοινή αγάπη: το ποδόσφαιρο!