Εισαγωγή στις επιστήμες της αγωγής - Clerc, P. (Τυπωθήτω Γιώργος Δάρδανος, 2002)
Οι επιστήμες της αγωγής σήμερα δεν περιορίζονται στη μελέτη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, αλλά καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων, προσεγγίζοντας τα γεγονότα και τις καταστάσεις της εκπαίδευσης μέσα στο ιστορικό, κοινωνικό, οικονομικό, τεχνικό και πολιτιστικό τους πλαίσιο. Με τη συλλογή "Επιστήμες της Αγωγής", ο G. Mialaret και οι συνεργάτες του μας καλούν να ανακαλύψουμε, με συστηματικό τρόπο, αυτήν ακριβώς την περιοχή της γνώσης. Είναι γεγονός ότι οι επιστήμες της αγωγής γίνονται ολοένα και πιο απαραίτητες στο σχεδιασμό και την αποτελεσματικότερη οργάνωση των εκπαιδευτικών συστημάτων σε όλο τον κόσμο. Πολιτικοί ιθύνοντες, ερευνητές και διοικητικοί της εκπαίδευσης, όλοι πια έχουν συνειδητοποιήσει ότι, ο καθένας από τη σκοπιά του, δεν μπορεί και δεν πρέπει να τις αγνοεί.