Divisadero : μυθιστόρημα - Ondaatje, Michael, 1943- (Συγγραφείς απ' όλο τον Κόσμο, 2009)
Στη Βόρεια Καλιφόρνια της δεκαετίας του '70, ένας πατέρας και οι έφηβες κόρες του, Άννα και Κλερ, φροντίζουν το αγρόκτημά τους με τη βοήθεια του Κουπ, ενός αινιγματικού νέου που μένει μαζί τους. Όταν όμως ο πατέρας ανακαλύψει τη σχέση της κόρης του με τον Κουπ, όλα θα αλλάξουν. Λίγα χρόνια αργότερα, στη νοτιοκεντρική Γαλλία, ένα βιβλίο θα βοηθήσει την Άννα να αρχίσει να κατανοεί γιατί δεν μπόρεσε ποτέ να διαχειριστεί και να ξεπεράσει το παρελθόν της. Συναρπαστικό και προκλητικό, με αξέχαστους χαρακτήρες, το Divisadero είναι ένα πολυπρόσωπο μυθιστόρημα που μιλά για το πάθος και την απώλεια, για τη σύγκρουση παρόντος και παρελθόντος, για τις δεσμεύσεις της οικογένειας, για τον έρωτα και τη μνήμη. Έργο που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο, θεωρείται από πολλούς το πιο προσωπικό και το πιο πετυχημένο, μέχρι σήμερα, μυθιστόρημα του δημιουργού του Άγγλου Ασθενή Μάικλ Οντάατζε.