Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα - Lewis, Clive Staples, 1898-1963 (Το xρονικό της Νάρνια, 2007)
Η Νάρνια... μια χώρα παγωμένη... όπου είναι πάντα χειμώνας... μια χώρα που περιμένει κάποιον να την απελευθερώσει. Τέσσερις φίλοι έτοιμοι για περιπέτειες περνάνε μέσα από την πόρτα μιας ντουλάπας στη χώρα της Νάρνια, μιας χώρας σκλαβωμένης από τις δυνάμεις της Λευκής Μάγισσας. Όταν όμως κάθε ελπίδα έχει σχεδόν πια χαθεί, η επιστροφή του Μεγάλου Λιονταριού, του Ασλάν, σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή... και μια μεγάλη θυσία.