Οι φύλακες της κιβωτού : ένα ιστορικό μυστικό, ένα βιβλικό αίνιγμα, ένα θανάσιμο μυστήριο - Egeland, Tom, 1959- (Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2009)
Ένα ιστορικό μυστικό. Ένα βιβλικό αίνιγμα. Ένα θανάσιμο μυστήριο. Ένα πανάρχαιο χειρόγραφο - ο Codex Snorri- ανακαλύπτεται στην Ισλανδία. Για τον αρχαιολόγο Μπγιορν Μπέλτοε αρχίζει ένα κυνήγι σε όλο τον κόσμο για περγαμηνές, κώδικες και ρουνικά αινίγματα. Τα ίχνη κρύβονται σε σπήλαια, παλιές εκκλησίες, μαυσωλεία και σε μουσεία και αρχεία από την Αίγυπτο, την Ιταλία και τις ΗΠΑ. Ένα αιγυπτιακό μαυσωλείο λεηλατείται από Νορβηγούς Βίκινγκς. Μια μούμια. Ένας θησαυρός. Ένα παπυρικό χειρόγραφο. Ο Μπγιορν Μπέλτοε δεν είναι ο μόνος που ψάχνει. Οι αντίπαλοί του είναι επικίνδυνοι. Και χωρίς αναστολές.