Πέτρου και Παύλου - Ζαραμπούκα, Σοφία, 1939- (Κέδρος, 2008)
Δυο παιδιά, ένα κορίτσι και ένα αγόρι έντεκα χρονών, βρίσκονται ξαφνικά σε συνθήκες μεγάλης πίεσης. Αναγκάζονται να αλλάξουν περιβάλλον και εγκλωβίζονται μαζί με τη μητέρα τους στο σπίτι ενός αυταρχικού θείου. Με αισιοδοξία και χιούμορ, η συμμαχία τους θα ξεπεράσει τις δυσκολίες. Η αγάπη και η αρχή του έρωτα φτερουγίζουν προστατευτικά γύρω τους. Τα παιδιά απλώνουν τα δικά τους φτερά για να απελευθερώσουν τα ζώα, να προστατεύσουν τη φύση αλλά και να πετάξουν μακριά.