Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας : μυθιστόρημα - Σκαμπαρδώνης, Γιώργος, 1953- (Σύγχρονη ελληνική πεζογραφία / Ελληνικά Γράμματα, 2008)
Ο θρυλικός έρωτας του Μάρκου Βαμβακάρη με την πρώτη του γυναίκα Ζιγκοάλα, που τον εγκατέλειψε και συζούσε με τον κουμπάρο τους. Οδυνηρή πηγή έμπνευσης για το Μάρκο. Άνθιση του ρεμπέτικου στα χρόνια 1932-1940, σε ένα τοπίο φτώχειας, μουσικών προκαταλήψεων και δικτατορίας του Μεταξά.