Χαραυγή - Meyer, Stephenie, 1973- (Platypus, 2009)
ο "Λυκόφως" προκάλεσε τη φαντασία... Η "Νέα Σελήνη" έκανε τους αναγνώστες να διψάνε για περισσότερο... Η "Έκλειψη" μετέτρεψε τη σειρά σε παγκόσμιο φαινόμενο. Και τώρα το βιβλίο που όλοι περιμένουν... Η" Χαραυγή", το τελευταίο βιβλίο του Έπους του Λυκόφωτος, της Νο 1 παγκοσμίως σειράς βιβλίων, θα σας κόψει την ανάσα. "Μη φοβάσαι", μουρμούρισα. "Είμαστε φτιαγμένοι για να είμαστε μαζί". Απότομα με συγκλόνισε η αλήθεια των ίδιων μου των λέξεων. Αυτή η στιγμή ήταν τόσο τέλεια, τόσο σωστή, που δεν υπήρχε κανένας τρόπος να την αμφισβητήσει κανείς. Τα χέρια του τυλίχτηκαν γύρω μου, κρατώντας με σφιχτά... Ένιωθα λες και κάθε νεύρο στο σώμα μου ήταν ένα ζωντανό καλώδιο. "Για πάντα", συμφώνησε. Όταν αγαπάς αυτόν που σε σκοτώνει, δε σου μένουν επιλογές. Πώς να τρέξεις, πώς να παλέψεις, όταν κάνοντάς αυτό, βλάπτεις αυτόν που αγαπάς; Αν η ζωή σου ήταν το μόνο που είχες να δώσεις στο αγαπημένο σου πρόσωπο, πώς να μην την δώσεις; Αν ήταν κάποιος που αγαπούσες αληθινά; Ο αμετάκλητος έρωτας με ένα βρικόλακα είναι ταυτόχρονα φαντασίωση και εφιάλτης, συνυφασμένα μαζί σε μια πραγματικότητα που κορυφώνεται επικίνδυνα για την Μπέλλα Σουάν. Με το έντονο πάθος της για τον Έντουαρντ Κάλεν να την τραβάει προς την μια κατεύθυνση, και τη βαθιά της σύνδεση με το λυκάνθρωπο Τζέικομπ Μπλακ να την τραβάει από την άλλη, η Μπέλλα έχει αντέξει ένα θυελλώδη χρόνο πειρασμού, απώλειας και διαμάχης για να φτάσει στην τελική κρίσιμη καμπή. Η επερχόμενη επιλογή της μεταξύ του να γίνει μέλος του σκοτεινού, αλλά μαγευτικού κόσμου των αθανάτων ή να ακολουθήσει μια ανθρώπινη ζωή έχει γίνει η κλωστή από την οποία κρέμεται η μοίρα δύο φυλών. Τώρα που η Μπέλλα έχει πάρει την απόφασή της, μια αναπάντεχη αλυσίδα πρωτοφανών γεγονότων πρόκειται να εκτυλιχθεί με ενδεχομένως ολέθριες και ανεξιχνίαστες συνέπειες. Τη στιγμή ακριβώς που τα ξεφτισμένα νήματα της ζωής της Μπέλλα -που τα ανακαλύψαμε πρώτα στο "Λυκόφως", για να σκορπιστούν και να σχιστούν στη "Νέα Σελήνη" και την "Έκλειψη"- φαίνονται έτοιμα να γιατρευτούν και να ενωθούν ξανά, θα μπορούσαν να καταστραφούν... για πάντα; Ο εκπληκτικός επίλογος στο "Έπος του Λυκόφωτος", που περιμέναμε με κομμένη την ανάσα, η "Χαραυγή", ρίχνει φως στα μυστικά και τα μυστήρια αυτού του σαγηνευτικού, ρομαντικού, επικού μύθου που έχει μαγέψει εκατομμύρια αναγνώστες.