Η Σάλι Λόκχαρτ και η τίγρη στο πηγάδι : νεανικό μυθιστόρημα μυστηρίου - Pullman, Philip, 1946- (Ψυχογιός, 2008)
Μέσα σε μια παραδοσιακή τσαγερία του Λονδίνου, μια νεαρή γυναίκα απειλεί με περίστροφο τρεις άντρες. Η Σάλι Λόκχαρτ δίνει μάχη για το παιδί της - το παιδί που ξαφνικά έπαψε να είναι μόνο δικό της και κάποιος το διεκδικεί. Η Σάλι κρύβεται και προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει στέγη για την ίδια και την κόρη της, και να μάθει ποιος και γιατί έχει κάνει τη ζωή της άνω-κάτω. Στο μεταξύ, ο άνθρωπος που ψάχνει βρίσκεται οχυρωμένος σ' ένα σπίτι στο Σπίταλφιλντς και από εκεί καθοδηγεί τα πιόνια του, για να την τραβήξουν πιο βαθιά στην παγίδα που της έχει στήσει. Και κανένας δεν μπορεί να τον σταματήσει, γιατί είναι ο φοβερός και αδίστακτος Τζαντίκ... Μια τρομερή καταδίωξη μέσα στους δρόμους του Λονδίνου, όπου μια νέα κοπέλα αποφασίζει να ορμήσει στον κίνδυνο, να μπει στο λημέρι της τίγρης...