Η Σάλι Λόκχαρτ και ο μάγος του βορρά : νεανικό μυθιστόρημα μυστηρίου - Pullman, Philip, 1946- (Ψυχογιός, 2009)
Ο Τζιμ Τέιλορ, του Γραφείου Ιδιωτικών Ερευνών Γκάρλαντ, βρίσκεται μπλεγμένος σε επικίνδυνες δουλειές της υψηλής κοινωνίας. Ο βιομήχανος 'Αξελ Μπέλμαν ετοιμάζεται να συνάψει γάμο με μια νεαρή αριστοκράτισσα, η οποία θα προτιμούσε μάλλον να πεθάνει παρά να τον παντρευτεί... Στο μεταξύ, η συνέταιρος του Τζιμ, η δεσποινίς Σάλι Λόκχαρτ, κάνει έρευνες για κάποιες περίεργες υποθέσεις που πολλοί θα ήθελαν να μείνουν κρυφές. Οι ενέργειες και των δύο τους οδηγούν στην καρδιά των επιχειρήσεων του Μπέλμαν, και αργότερα, στο τρομακτικό μυστικό που κρύβεται στο βορρά... Ένα συναρπαστικό μυστήριο με φόντο τη βικτοριανή κοινωνία, όπου ένας δολοφόνος κρατάει στο χέρι τον κόσμο της αριστοκρατίας...