Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά - Larsson, Stieg, 1954-2004 (Ψυχογιός, 2009)
Η Λίσμπετ Σαλάντερ,ιδιοφυϊα στους υπολογιστές,δε διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχει το στόχο της.Δεν ξεχνά και δε συγχωρεί,και όταν συναντά διαφθορά και κακοποίηση,ιδίως απέναντι σε γυναίκεςείναι ανελέητη. κηρύσσοντας πόλεμο σ'αυτούς που κινούν τα νήματα της βιομηχανίας του εμπορίου σαρκός χρησιμοποιεί τις ικανότητες της ως χάκερ για να βοηθήσει στην έρευνα που έχει ξεκινήσει ο Μίκαελ Μπλούμκβιστ,εκδότης του περιοδικού Μιλένιουμ.Εμπλέκεται,όμως άθελα της σε μια διπλή δολοφονία,ενώ η αστυνομία την κυνηγά κια για έναν τρίτο φόνο.Όλα τα στοιχεία την ενοχοποιούν και τα δακτυλικά της αποτυπώματα έχουν βρεθεί στο όπλο του εγκλήματος.Καθώς όλες οι δυνάμεις στην Σουηδία αλλά και αποφασισμένοι εγκηματίες είναι στα ίχνη της,η Λίσμπετ δεν έχει άλλη επιλογή:πρέπει να ανακαλύψει και να ξεσκεπάσει την αλήθεια προτού είναι αργά για την ίδια της τη ζωή.