Έρωτας δολοφόνος - Κονδύλης, Θάνος (Ελληνική λογοτεχνία, 2009)
Βενετία, 1424. Οι ανώτατες αρχές ασφαλείας της πόλης αναθέτουν στον αστυνομικό Ζαν Λε Κερ να διαλευκάνει μέσα σε δέκα ημέρες το μυστήριο μιας δολοφονημένης πόρνης σε έναν οίκο ανοχής, με ανταμοιβή τον τίτλο του επιθεωρητή. Κι ενώ ο νεαρός διεξάγει με πάθος εντατικές έρευνες, ο δολοφόνος θα αρχίσει να του στέλνει επιστολές και να του προαναγγέλλει τους επόμενους φόνους του. Η εμφάνιση μιας γοητευτικής Βενετσιάνας, της Μαρκέλλας Γκρίτι, θα κάνει την κατάσταση ακόμη πιο περίπλοκη, πόσο μάλλον όταν ο Ζαν την ερωτευτεί παράφορα. Ακολουθώντας τα ίχνη του επικίνδυνου δολοφόνου, ο Ζαν δεν αργεί να συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο πέραν κάθε υποψίας? Μια συγκλονιστική ιστορία έρωτα και μυστηρίου που διαδραματίζεται στα νερά των καναλιών της Βενετίας του 15ου αιώνα.