Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους : μια πρωτοχρονιάτικη ιστορία - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Χριστουγεννιάτικα αστεράκια, 2009)
"Χο...χο...χο!! Φτάσαμε!! γέλασε πρόσχαρα ο Αϊ-Βασίλης και ήταν έτοιμος να πηδήξει από το έλκηθρο για να παραδώσει τα πρώτα δώρα της βραδιάς, όταν μια αυστηρή φωνή τού έκοψε τη φόρα. - Δε μου λέτε, κύριε... Τι κάνετε εκεί; - Τι κάνω; απόρησε ο Αϊ-Βασίλης και αντίκρισε ένα βλοσυρό αστυφύλακα να πλησιάζει απειλητικά..." Τι συνέβη και είναι ο Αϊ-βασίλης στη φυλακή;