Ο πειρατής Περπερούα και τα κάλαντα - Μπίζη, Αλεξάνδρα, 1965- (Βιβλία για παιδιά και για νέους : Χωρίς σωσίβιο. Επίπεδο 3, Δελφινάκια, 2009)
Είναι Πρωτοχρονιά και ο λοστρόμος ο Πυξίδας ονειρεύεται νόστιμα φαγητά και λαχταριστούς κουραμπιέδες. Αλλά ο πειρατής Περπερούα έχει άλλα σχέδια. Θέλει να βρουν το χαμένο χάρτη του Τορ, που είναι κρυμμένος σε μια σκοτεινή θαλασσοσπηλιά. Όμως, μια φοβερή έκπληξη τους περιμένει. Για παιδιά που έχουν κατακτήσει το μηχανισμό της Ανάγνωσης (Α΄ και Β΄ Δημοτικού).