Χριστουγεννιάτικες ιστορίες του δάσους - Δικαίου, Ελένη (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή σπουργιτάκια, 2008)
Ένα μικρό ελατάκι ζει στο δάσος, κάτω από τα γέρικα κέδρα που το αγαπούν, το προστατεύουν και το έχουν σαν παιδάκι τους. Ένα όμορφο αλεπουδάκι ζει κι εκείνο στο ίδιο δάσος. Δεν έχει κανένα να το νοιαστεί, όμως καυχιέται πως κατάφερε να γίνει ο πιο ατσίδας κυνηγός πουλερικών όλης της περιοχής. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, δύο επισκέπτες, μια κουτσομπόλα κίσσα κι ένας μικρούλης άγγελος με σπασμένο φτερό, θα εμφανιστούν στο δάσος κουβαλώντας ο καθένας το δικό του μήνυμα. Αυτοί οι επισκέπτες θα σταθούν η αφορμή για τις δύο ιστορίες του βιβλίου, που μπορεί να μη μοιάζουν σ' όλους εμάς. Αυτό των Χριστουγέννων, που δεν είναι άλλο από τη δύναμη της αγάπης, που ομορφαίνει τα πάντα και μας κάνει όλους καλύτερους.