Ο μικρός Νικόλας. Το κόκκινο μπαλόνι : και άλλες ανέκδοτες ιστορίες με έγχρωμα σκίτσα - Goscinny, Rene, 1926-1978 (Σύγχρονοι Ορίζοντες, 2009)
Αυτός ο μικρός δε θα μεγαλώσει ποτέ! Πενήντα χρόνια μετά τη γέννηση του, ο μικρός Νικόλας είναι πάλι εδώ, σε ένα ολοκαίνουριο βιβλίο! Ο Ζαν Ζακ Σενπέ ξαναπήρε το πενάκι του και εικονογράφησε, για πρώτη φορά με έγχρωμα σκίτσα, δέκα ανέκδοτες ιστορίες, που έγραψε με το ανεπανάληπτο χιούμορ του ο Ρενέ Γκοσινί. - Δεν πάω στο σχολείο μ' αυτό το πουλόβερ! είπα. Τότε ο μπαμπάς χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι. - Νικόλα! Να μου κάνεις τη χάρη να μιλάς καλύτερα στη μητέρα σου! Κι όταν σου κάνει ένα δώρο, να της λες ευχαριστώ, να το φοράς και να καμαρώνεις. - Τότε εσύ, είπα κλαίγοντας, γιατί δε φοράς ποτέ τη γραβάτα που σου χάρισε η μαμά;