Βάλε το καλό σου πόδι μπροστά : προβάλλοντας τα προτερήματά μας - Dimitrius, Jo-Ellan (Αυτογνωσία, αυτοβελτίωση : Ατομική ψυχολογία, 2003)
Οι άνθρωποι πάντα μας κρίνουν. Είτε βρισκόμαστε σε σύσκεψη, σε ραντεβού, στο σχολείο, είτε απλά μιλάμε στο τηλέφωνο, οι άλλοι σχηματίζουν διαρκώς εντυπώσεις για μας. Και βγάζουν συμπεράσματα από κάποια χαρακτηριστικά μας που δεν γνωρίζαμε ότι είχαμε, ή που δεν πιστεύαμε ότι θα επηρέαζαν την κρίση των συνανθρώπων μας. Όταν κατανοήσουμε με ποιον τρόπο σχηματίζονται οι εντυπώσεις, και μάθουμε πώς να καλλιεργούμε και να ενισχύουμε εκείνα τα χαρακτηριστικά μας που προβάλλουν θετικές ιδιότητες - εξαλείφοντας παράλληλα εκείνα που προβάλλουν αρνητικές - τότε θα έχουμε στη διάθεσή μας ένα πανίσχυρο εργαλείο επεξεργασίας της εικόνας μας, αφού θα έχουμε μάθει να «βάζουμε μπροστά το καλό μας πόδι».