Η ολοκληρωμένη παραγωγή ροδακίνων και η μετασυλλεκτική μεταχείριση τους. - Τζηκαλιός, Ζήσης Γ. (Γαρταγάνης, 2005)
Πρόκειται για μια προσπάθεια της οποίας στόχος είναι η γραπτή απόδοση και επεξήγηση με επιστημονική ορολογία θεμάτων που ισχύουν γενικότερα για τα δένδρα και ειδικότερα για τη ροδακινιά και έχει γραφτεί κατ' αυτό τον τρόπο για να μπορούν να το διαβάζουν εκτός από τους γεωπόνους - δενδροκόμους και οι μη δενδροκόμοι ή μη γεωπόνοι που γνωρίζουν λιγότερα και θέλουν να μάθουν περισσότερα. Γενικά πρέπει να ειπωθεί πως έγινε προσπάθεια προβολής του τρόπου με τον οποίο φέρεται εις πέρας μια σημαντικά οικονομικά προσοδοφόρα παραγωγή για τη χώρα, με την ταυτόχρονη προστασία της υγείας του καταναλωτή και την αποφυγή της υποβάθμισης του περιβάλλοντος. Μέρος της προσπάθειας αποτελεί και η αναφορά, ο σχολιασμός, η περιγραφή των όσων παρατηρούνται στην πράξη.