Οι νεράιδες μας μιλάνε για τη γενναιοδωρία - Cabrera, Aleix (Μεταίχμιο, 2009)
Η Άντζελα, η μικρή νεράιδα, δε θέλει να αγγίζει κανένας τη μηλιά της, γιατί φοβάται πως δε θα κάνει μήλα. Όταν όμως μένει χωρίς φίλους, καταλαβαίνει το λάθος της.Οι μικρές νεράιδες είναι πολύ ευαίσθητες. Δείχνουν γενναιοδωρία και ευγνωμοσύνη στους άλλους γύρω τους. Κατανοούν τα προβλήματα των φίλων τους και προσπαθούν να είναι δίπλα τους όταν τις έχουν ανάγκη. Έχουν αυτοεκτίμηση και μετατρέπουν τα ελαττώματά τους σε προτερήματα. Σέβονται και αγαπούν το περιβάλλον. Σειρά από 4 όμορφα εικονογραφημένα βιβλία, που μας μιλούν για σημαντικές ανθρώπινες αξίες, όπως η αυτοεκτίμηση, η κατανόηση, η γενναιοδωρία και η ευγνωμοσύνη. Στις τελευταίες σελίδες των βιβλίων δίνονται πολύτιμες πληροφορίες για τον κύκλο του νερού, τα ζώα του δάσους, τις ιδιότητες και την αναπαραγωγή των φυτών.