Τα μεγάλα θαύματα της φύσης : βασισμένο στην ομόνυμη τηλεοπτική σειρά του BBC. (Σκάι βιβλίο, 2009)
Το δίτομο έργο που αναλύει την ιστορία των πιο θεαματικών φυσικών και κλιματικών φαινομένων του πλανήτη μας, ικανά να μεταμορφώσουν το τοπίο της γης και να καθορίσουν της μοίρες εκατομμυρίων ζώων. Ανακαλύψτε πως οι πανίσχυρες δυνάμεις της φύσης πυροδοτούν μια σειρά αντιδράσεων οι οποίες επηρεάζουν από τους πιο μικροσκοπικούς οργανισμούς μέχρι τις μεγαλύτερες εκτάσεις τροπικών δασών. "Τα Μεγάλα Θαύματα της Φύσης" ακολουθούν τη δομή της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς του BBC όπου μέσα από συναρπαστικές φωτογραφίες και αναλυτικά κείμενα θα ανακαλύψετε τους πολύπλοκούς μηχανισμούς που ο πλανήτης έχει ορίσει έτσι ώστε να κυβερνά τη φύση και τα όντα που ζουν σε αυτόν. Ο κάθε τόμος είναι αφιερωμένος σε 3 φυσικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη μας. Στον δεύτερο τόμο της σειράς ξετυλίγονται συναρπαστικές πληροφορίες για τα φαινόμενα της Τήξης των Πάγων, το Ταξίδι του Σολομού και τη Μεγάλη Παλίρροια. Η Τήξη των Πάγων Κάθε χρόνο, στην Αρκτική λειώνουν δέκα εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα πάγου. Για τις πολικές αρκούδες, που είναι οι κυρίαρχοι του πάγου, η περίοδος αυτή κρύβει κινδύνους. Όμως, για άλλα ζώα η Αρκτική μεταμορφώνεται στον γονιμότερο τόπο επί της γης. Το Ταξίδι του Σολομού Η επιβίωση της αρκούδας γκρίζλι και του λύκου του δάσούς εξαρτάται αποκλειστικά από ένα μεγάλο ετήσιο γεγονός: την περίοδο που τα ποτάμια γεμίζουν με σολομούς στο στάδιο αναπαραγωγής. Τα ψάρια δίνουν ζωή στα δάση της βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά. Η Μεγάλη αλίρροια Το πιο φανταστικό θαλάσσιο θέαμα στον πλανήτη συντελείτε όταν εκατομμύρια σαρδέλες κινούνται κατά μήκος των ανατολικών ακτών της Νοτίου Αφρικής. Η κίνησή τους προσελκύει μια πληθώρα αρπακτικών, όπως δελφίνια, καρχαρίες, φάλαινες και άλλα θηλαστικά.