12 αξίες για ένα βιώσιμο και ευτυχισμένο πλανήτη - Hawes, Martin, 1952- (Φυτράκη, 2007)
Σ' έναν κόσμο που αναζητεί ηθική καθοδήγηση, οι "Δώδεκα αξίες" προτείνουν τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ζήσουμε υπεύθυνα, να επενακτιμήσουμε τις αξίες μας και να αναπτύξουμε παγκόσμια συνείδηση. Τούτοι οι καιροί των μεγάλων αλλαγών μας προκαλούν να αναθεωρήσουμε τις αξίες με τις οποίες ζούμε. Το κυνήγι των υλικών αγαθών προκάλεσε μεγάλες οικονομικές ανισότητες και καταστροφικές κλιματολογικές αλλαγές και διαιρεί όλο και πιο πολύ λαούς και χώρες. Έτσι, πολλοί αμφισβητούν πια τη "σοφία" των επικρατούντων ηθών. Ο Μάρτιν Χάους προτείνει δώδεκα αξίες με τις οποίες μπορούμε να ζήσουμε υπεύθυνα στο σημερινό κόσμο. Εμπνευσμένα από τη διδασκαλία του ανθρωπιστή διανοούμενου Τζ. Κρισναμούρτι, τα ιδανικά αυτά εφαρμόζονται τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Οδηγούν σε έναν τρόπο ζωής με ανοιχτούς ορίζοντες, σε πράξεις που χαρακτηρίζονται από ακεραιότητα και στην κατανόηση της αλληλεξάρτησης με κάθε ζωντανό πλάσμα. Για να εικονογραφήσει στην πράξη αυτές τις αξίες, ο συγγραφέας περιέλαβε στο βιβλίο του πορτρέτα δώδεκα ανθρώπων από διάφορα μέρη του κόσμου που έκαναν και κάνουν θετικές αλλαγές στη ζωή και στις κοινότητες τους. Δείχνοντας μας τι είναι δυνατό να γίνει, μας εμπνέουν όλους. (Μπομπ Μπράουν, Αυστραλός Γερουσιαστής)