Τι να λέτε όταν μιλάτε στον εαυτό σας - Helmstetter, Shad (Κλειδάριθμος, 2004)
Φανταστείτε να βασίζεστε στον εαυτό σας για να βελτιώσετε τις προοπτικές σας, να εστιάζεστε στα σχέδιά σας, να παραμένετε στην κορυφή, να κρατάτε επαφή, και να συνεχίζετε την προσπάθεια! Μπορείτε να το καταφέρετε, υιοθετώντας τις απλές τεχνικές της συνομιλίας με τον εαυτό σας (self-talk) και κατανοώντας τη δύναμη προτάσεων-κλειδιών όπως: - Επιλέγω τις σκέψεις μου. Καμία σκέψη, ούτε για μία στιγμή δεν μπαίνει στο μυαλό μου χωρίς την άδειά μου - Έχω ταλέντα, δεξιότητες, και ικανότητες - και ανακαλύπτω συνεχώς καινούργια ταλέντα - Αφιερώνω χρόνο για να ακούω και να επικοινωνώ. Είμαι υπομονετικός και δείχνω κατανόηση. Αξίζει να δουλεύω πάνω σε αυτό, και το κάνω - Εστιάζω την προσοχή μου σε όσα μπορώ να ελέγξω. Αν δεν μπορώ να επηρεάσω κάτι ή να του αλλάξω κατεύθυνση - το αποδέχομαι - Ξέρω πως θα γίνω αυτό που πιστεύω για τον εαυτό μου - γι' αυτό, πιστεύω το καλύτερο.