Ιστορίες από το αρχαίο δράμα : Ευριπίδης : Μήδεια, Ιππόλυτος, Άλκηστη - Χωρεάνθη, Ελένη, 1936- (Φυτράκης, 2005)
Η έκδοση αρχαίων τραγωδιών σε ελεύθερη απόδοση-διασκευή θεωρώ ότι αποτελεί σημαντική συμβολή τόσο στην πολιτισμική καλλιέργεια όσο και στην αισθητική, ηθική και κοινωνική ευαισθητοποίηση του ανθρώπου κάθε ηλικίας. Στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς η αρχαία τραγωδία, ένα από τα τελειότερα, μαζί με τον Όμηρο, πνευματικά δημιουργήματα της κλασικής Ελλάδας, μας προσφέρει έναν κόσμο ιδεών και αξιών, μια κοινωνία που διαμορφώνεται μέσα από αντιθέσεις και συγκρούσεις και στο τέλος ισορροπεί. Οι Ιστορίες από το Αρχαίο Δράμα των Εκδόσεων Φυτράκη, δίνουν αφορμή στους σημερινούς αναγνώστες, όχι μόνο να γοητευθούν από τον αρχαίο μύθο, αλλά και να καλλιεργηθούν με ηθικά πρότυπα που μπορούν να επηρεάσουν το σημερινό πλαίσιο αξιών της κοινωνίας στην οποία ζουν. 'ντα Κατσίκη-Γκίβαλου Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος του Παν. Αθηνών.